A káposzta savanyítása aprólékos munka, de vitamintartalma miatt megéri bíbelődni vele. Ünnepi ételeink egészségesek, főként, ha alapanyagai nem nagyüzemi módon készültek. Hogyan tehetünk a karácsonyi asztalra saját savanyítású káposztát?

Mi a közös a tápanyag-utánpótlásban, a talajlazításban, a bokor- és faültetésben? Az ásó. Nézzük meg, mitől jó egy ásó, és mennyibe kerülnek egyes típusai!

Most érdemes paprikából és padlizsánból finomságokat készíteni! Sütve, főzve, töltve egyaránt szeretjük őket. Megmutatjuk, hogyan érdemes ezeket az értékes vitaminforrásokat télire üvegbe zárni.Július végén a Csabagyöngye érésével beindul a szőlőszezon. A betakarítás öröme megkeseredhet, ha a termés nagy részét megeszik, vagy használhatatlanná teszik a csapatokban érkező seregélyek. Hogyan védekezzünk ellenünk? Sorra vesszük a módszereket.

Otthonunk egyszínű falait magunk is feldobhatjuk. Hogyan használjuk ügyesen az új színeket, egyáltalán milyen felületek jöhetnek szóba? Megmutatjuk a lakásfestés technikáját is.

Egy nagyobb szőlős-gyümölcsös már megköveteli, hogy a havonta többször is elővett háti permetező kifogástalanul működjön. Nincs nagyobb bosszúság, mint amikor csak két esőmentes napunk van arra, hogy védekezzünk, ám a gép sehogy sem indul.

Hamarosan itt a fűnyírási szezon. A hobbikertekben állandó tevékenység, sok esetben állandó vita tárgya is: ki nyírja a füvet, és milyen gyakran? A válasz pedig erősen függ magától a fűnyírótól is…

Mindennap fogyasztjuk, sűrűn vásároljuk, és a legtöbben csak gondolunk arra, hogy mi magunk is el tudnánk készíteni. Ez az étel a kenyér. Valóban ennyire bonyolult? Lássuk a házi kenyérkészítés legfontosabb lépéseit.

Februárban felébrednek „téli álmukból” a kerttulajdonosok. A vetőmagos gondolák előtt toporogva azon tépelődnek, mi vált be eddig, és mivel érdemes az idén kísérletezniük. Néhány növényről mostanra teljesen lemondtunk, míg a fűszernövények egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek.

Édeskés, gyümölcsös íz, jellegzetes illat, egyedi szín és állag – ez a birsalmasajt. Nem ördöngösség elkészíteni!

Januárban szünetel a munka, véget érnek az első kiállítások. Még bőven van idő a pihenésre a tavaszi hajtás előtt. Karácsonyi meglepetésnek sem rossz, ha egy januári kényeztető pihenés lehetőségével lepjük meg kedvesünket.

Télen behúzódnak lakásunkba a melegedni vágyó állatok, főként az egér. Sorra vesszük a rágcsáló csapdába ejtésének legjobb módszereit.

Csapadékos időben egyre-másra bukkannak fel erdőben, füves réteken, legelőkön, de akár a kiskertünkben is a gombák. Milyen fajokat szedhetünk biztonsággal, és hogyan érdemes étrendünkbe illeszteni őket?

A metszőolló fontos munkaeszköz: sokan egy életen át keresik a tökéletest, miközben egész készletet halmoznak fel a gyengébb szériából. Ráadásul fogyóeszköznek is számít: folyton elhagyunk belőle néhányat a kertben. Jó apropó arra, hogy végre beszerezzük az igazit!

Megjelent a Haszon Agrár magazin áprilisi száma!
Megjelent a Haszon Agrár magazin áprilisi száma!