Készült: 2019. május 08. szerda

A propán-bután gáz (PB-gáz) hosszú évtizedek óta jelen van hazánk energetikai palettáján, előnyeit pedig több ezer fogyasztó igazolja. A számos felhasználási terület közül kiemelkedik a mezőgazdaság, ahol az utóbbi években a terményszárítók ellátása növekszik a legdinamikusabban. A piacon a legnagyobb tapasztalattal rendelkező Prímaenergia Zrt. (korábbi Prímagáz) csaknem 30 éve törekszik az agrárvállalkozások gázigényeinek leghatékonyabb kiszolgálására.


A PB-gáznak nemcsak a fűtőértéke (46MJ/kg) magas, de környezetbarát is, mivel égési emissziója a legkedvezőbb a fosszilis üzemanyagok között. Így aztán nem csoda, hogy ma már 5 eladott terményszárítóból 3 PB-gázzal üzemel.

Ennek egyik oka, hogy amíg a korábban uralkodó, földgáz és gázolaj-alapú technológiákkal csak jól megközelíthető, infrastruktúrával ellátott területeken üzemelhettek a szárítók, addig a PB-gáz lehetővé teszi ezeket a beruházásokat a nehezen elérhető helyeken (távolabbi külterületeken, agrártelepeken) is. A másik nagy előny az egyszerű és rugalmas engedélyeztetési eljárás. A tartálypark nagyságától függően már 2-5 héten belül kulcsrakész rendszerhez lehet jutni, ami fontos lehet azoknak, akiknek egy pályázat szigorú határidejét kell betartaniuk. Szintén a Prímaenergia mellett szólnak az ügyfeleknek nyújtott széleskörű pénzügyi lehetőségek, a lehető legelőnyösebb támogatási konstrukció kialakítása.


A mezőgazdasági felhasználási módok tárháza ráadásul nem merül ki a terményszárítással, hiszen a gázkészülékek szinte kivétel nélkül képesek PB- és propángázzal is működni. A kommunális épületek melegvíz ellátása, az állattartó telepek, üvegházak és fóliasátrak ellátása, illetve a gyümölcsösök fagymentesítése, öntözőmotorok üzemeltetése vagy épp a hőkezeléssel való gyomirtás területein a Prímaenergia Zrt. egyaránt jelentős referenciákkal rendelkezik, amit a cég minden érdeklődő számára elérhetővé tesz.


További információért forduljon a Prímaenergia szakembereihez:
E-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefonszám: +36-80/45-50-50
www.primaenergia.hu

 

 

 

Megjelent a Haszon Agrár magazin szeptemberi száma!
Megjelent a Haszon Agrár magazin szeptemberi száma!