BPW
Készült: 2017. december 28. csütörtök

Több mint félmillió forintot ajánlottak fel a Syngenta munkatársai a vállalat karácsonyi gyűjtésén. Az összeggel a Kaposvári Fogyatékos Fiatalok Teljes Életért Alapítványt támogatják.


Ahhoz, hogy ezek a fiatalok a helyüket megtalálhassák lakókörnyezetükben, a városban élő emberek számára világossá kell tenni számukra, hogy szükség legyen rájuk. Fontos megmutatnunk, hogy a fogyatékkal élő embertársaink is képesek kulturális értékek elsajátítására, reprodukálására, az együvé tartozás élmények megélésére. Mindennek elfogadtatására lehetőséget kínálnak a kulturális területeken való fellépések is. A különböző művészeti tevékenységek, a kulturális életben az aktív megjelenések a személyiségfejlesztő hatás mellett az integráció megvalósulását is elősegítik.

„Harmadik éve szervezünk munkatársaink körében karácsonyi adománygyűjtést, amelynek az a célja, hogy segítséget nyújthassunk egy-egy olyan nonprofit szervezetnek, amely kiemelten fontos fejlesztő munkát végez fogyatékkal élő gyermekek és fiatalok körében. Az idei évben 525.100 forintot gyűlt össze a vállalati gyűjtésünkön, amelyből a Kaposvári Fogyatékos Fiatalok Teljes Életért Alapítványt segítjük”, mondta Vajda Beáta, a vállalat marketingvezetője.

 

A Kaposvári Fogyatékos Fiatalok Teljes Életért Alapítványt szülők hozták létre 21 évvel ezelőtt azzal a céllal, hogy a Kaposvári Szociális Központ egyik ellátási egységeként működő Gyöngyfa Napközi Otthonban gondozott, értelmi és/vagy halmozottan sérült ifjú felnőttek gondozását, készség- és képességfejlesztését, valamint felnőtté válásuk folyamatát, társadalmi integrációjukat segítsék, ismertette Sándor Ildikó alapítványi titkár, a nappali ellátás vezetője. A Syngenta támogatásából terápiás eszközök mellett új bútorok beszerzésére nyílik lehetőségük.

 

Az intézményben jelenleg 35 értelmi fogyatékos fiatalt, felnőttet gondoznak. Az alapítvány révén fejlesztő foglalkozások, kirándulások mellett az intézmény falain kívüli kulturális, sportjellegű és szabadidős programokon vehetnek részt a gondozottak.

 

 


 

 

 

Megjelent a Haszon magazin márciusi száma!
Megjelent a Haszon magazin márciusi száma!