Készült: 2017. október 18. szerda

Új lehetőségek tárházát nyitja meg a vállalkozások számára a Dél TAKARÉK , amely decemberben kezdi meg működését három takarékszövetkezet egyesülésével. Kedvező ajánlatok, Vállalkozói Centrumokban saját ügyintézők várják a vállalkozókat, a megnövekedett tőkének köszönhetően pedig nagyobb vállalati igényeket is ki tudnak majd elégíteni.A Szigetvári Takarék, a MECSEK TAKARÉK Szövetkezet és a Szentlőrinc-Ormánság Takarékszövetkezet egyesülésével létrejövő Dél TAKARÉK egy mérethatékony, a régióban komoly piaci részesedéssel rendelkező takarékszövetkezetté válik, még magasabb színvonalú szolgáltatást nyújtva az ügyfeleknek. A vállalkozók számára mindez azt jelenti, hogy a meglévők mellett új, kedvező szolgáltatásokat vehetnek igénybe. A takarékszövetkezeti szektorra illő sajátosság azonban továbbra is megmarad: a gyors, helyi döntéshozatal és a rugalmas konstrukciók a jövőben is a Dél TAKARÉK ismérvei lesznek.

A különböző vállalkozások - igazodva a külső körülményekhez - meglehetősen tág működési szerkezetben tevékenykednek. Egy kereskedelmi bank a kisebb vállalkozásokat ú.n dobozolt termékekkel szolgálja ki. Ezzel szemben az egyesülő Takarékok komplexen képesek például egy változatos struktúrában tevékenykedő mezőgazdasági vállalkozás összes gazdálkodó egységét a termelési ciklushoz igazodó forgó forrásokkal és a termelést hosszabb távon biztosító beruházási forrásokkal ellátni.  A három takarékszövetkezet utódjaként létrejövő Dél TAKARÉK-nál nagyon kedvező fedezeti és kamatfeltételekkel vehető majd igénybe Agrár Széchenyi Kártya, támogatásokat előfinanszírozó- illetőleg saját forgóeszköz finanszírozó konstrukciók. A hosszabb távú működést biztosító állóeszközök finanszírozásához különféle futamidejű beruházási hiteleket és a Takarék Csoporthoz tartozó lízing konstrukciókat tudnak majd ajánlani helyi szinten.

„A Takaréknál valódi igényekre valódi megoldásokat nyújtunk, más szóval speciális élethelyzeteket kezelünk. Az agráriumban is megjelent a generációváltás, ami lényegében részesedésvásárlást takar. Ennek finanszírozása speciális, de felkészültünk rá. Emellett például az agrárium alapját jelentő termelőeszköz, a föld vásárlását is képesek vagyunk forrásokkal biztosítani”  - mondta Csányi Zsolt, a fúziót vezető Szigetvári Takarék ügyfélkapcsolati igazgatója és egyben vállalkozói hitel üzletágvezetője.

A szolgáltatások jelentős része a Szigetvári Takaréknál már most is rendelkezésre áll, a jövőben ugyanakkor nagyobb hitelezési volumenre lesz majd lehetőségük.  A Dél TAKARÉK négy és fél megyét lefedő működési területén az összes szolgáltatást decembertől lehet igénybe venni.

A Szigetvári Takaréknál, - decembertől Dél TAKARÉK-nál - a folyamatosan bővülő Vállalkozói Centrumokban kifejezetten a vállalkozások kiszolgálására szakosodott, speciálisan kiképzett kollégák várják majd a partnereket. A cél, hogy a vállalkozásaik sajátosságaihoz igazodó, de mindkét fél számára leginkább kedvező megoldási módokat kínáljanak az ügyfeleknek, hiszen a hosszú távú jó kapcsolat alapja a kölcsönös megelégedés - ebben hisznek.

A Takarék által nyújtott vállalkozói szolgáltatásokról bővebb információt a www.szigetvaritakarek.hu oldalon olvashat. 

Megjelent a Haszon Agrár magazin októberi száma
Megjelent a Haszon Agrár magazin októberi száma
https://www.opten.hu/